пятница, 27 марта 2015 г.

«Педагогічна кав’ярня»

24 березня 2015 року на базі КЗ «НВК «Гарант» відбулося засідання обласної творчої групи вчителів початкових класів з теми «Формування інформаційно-комунікаційних технологій в урочній та позакласній діяльності». У засіданні взяли участь: головний спеціаліст відділу середньої загальної та дошкільної освіти Департаменту освіти і науки Сагіна Н. С., завідувач Лисичанського методичного центру Карпова Є. В., методисти Лисичанського методичного центру Стрельцова Н. М., Стасюк В. С. та вчителі початкових класів із Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного, Кремінної, Привілля, Новодружеська.
Засідання проходило в нетрадиційній формі. Учасники заходу відвідали «Педагогічну кав’ярню», ведучою якої була заступник директора з НВР Колб О. О. Робота розпочалася з виступу директора НВК «Гарант» Боровкової С. В., яка презентувала досвід навчального закладу в цьому напряму. Гості мали змогу поповнити базові теоретичні знання з ІКТ-технологій та взяти участь у виконанні практичних вправ: «Вільний мікрофон», «Педагогічний пазл», «Продовжіть речення», дидактична гра «Так, ні», створення кластеру «Урок з ІКТ», вправа «Віконце», технологічна гра «Долоня». Це відвідувачам кав’ярні запропонувала керівник НМЛ початкових класів НВК Сиухіна О. М. у виступі за темою «Формування інформаційно-комунікативної  компетентності молодших школярів».
Відвідувачі «Педагогічної кав’ярні» були запрошені на майстер-класи до су-шефів: «Використання ІКТ  для розвитку творчого мислення учнів у позаурочній роботі вчителя початкових класів» (Баннік М. О.); «Технології ВЕБ-квестів  у роботі педагога» (Волкова В. П.); «Творча лабораторія. «Модель організації творчого співробітництва засобами ІКТ» (Шибкова О. І.). По закінченню роботи у творчих майстернях учасники презентували рецепти страв, які виготовляли для них су-шефи.
Був корисним для всіх присутніх і виступ технолога «Педагогічної кав’ярні» керівника міського методичного об’єднання, вчителя НВК Лук’яненко О. В.: «Медіатека вчителя».
Під час семінару творчі групи вчителів НВК створювали медіа продукти: власну газету, фоторепортаж з місця подій, «швидкі новини» на веб-сайті та відеоролик «Зустріч у затишній мансарді». Медіа продукти були презентовані учасникам наприкінці семінару.

Завершилося засідання обласної творчої групи релаксаційними вправами: «Ваші очікування», «Створення синкану», «Колір філіжанки», а також «Компліментом від гостя» та «Фото напам’ять».

Комментариев нет:

Отправить комментарий